Anniina Tarasova on kruununhakalainen tarinankertoja, hullujen unelmien tavoittelija ja merkityksellisen työelämän puolestapuhuja. Hän on toiminut kasvuyrityksen ylimmässä johdossa, sekä rekrytoinut että sparraillut työnhaussa satoja, ellei tuhansia nuoria korkeakoulutettuja. Hänen kokemuksensa perusteella erityisesti nuoret naiset voisivat työmaailmassa harjoittaa hiukan enemmän tervehenkistä röyhkeyttä.

Tarasovan suku tulee Hämeestä, Karjalasta ja Pietarista. Tarasovan isoisästä ja isoisän vanhemmista tuli emigrantteja pian Venäjän vallankumouksen jälkeen. Pietariin jäi Tarasovan huonekalutehdas. Venäjä ja erityisesti Pietari ovat tulleet Anniina Tarasovalle tutuiksi aikuisiällä maassa vietetyn puolentoista vuoden myötä.

Työelämän lisäksi Tarasovan kiinnostuksen kohteita ovat startupit, koodaus ja uudet bisnesideat. Hän rakastaa myös grappaa, proseccoa ja täyteläisiä punaviinejä; chai-teetä, blinejä, quattro formaggi -pizzaa ja georgialaista ruokaa. Tarasova inspiroituu juustoisimmistakin self help -oppaista, mutta varsinaiset kirjalliset esikuvat ja lempikirjailijat ovat toistaiseksi tämän genren ulkopuolella: Sujata Massey (Rei Shimura), Helen Fielding (Bridget Jones), Ljudmila Ulitskaja, Pirkko Saisio, Rosa Liksom, Charles Bukowski ja Joel Haahtela. Tarasovan lempielokuvia ovat Lost in Translation, Wolf of Wall Street ja Hitchcock.

 

Anniina Tarasova2.jpg

Anniina Tarasova

Yhteys / Esiintymiset:

anniina.tarasova@gmail.com

Haastattelut:

Eeva Herrainsilta, Gummerus
eeva.herrainsilta@gummerus.fi

 

Kirjailijakuvat mediakäyttöön:

Kuvat Marek Sabogal
Käytön yhteydessä mainittava kuvaajan nimi


Media

TIEDOTTEET, LISÄÄ kuvIA

72dpi_web

300dpi_press

300dpi_print


LUE, KUUNTELE JA KATSO LISÄÄ

 

Ylen Aamun Kirja Anna Tuluston johdolla 1.3.2018:

Työpaikka Pietarissa teki kasvuyrityksen toimitusjohtajasta kirjailijan. LINKKI

 

Yle Puhe Suvi Puukankaan ja Alina Kulon johdolla 9.2.2018:

Anniina Tarasova: Suurin ero Suomen ja Venäjän työkulttuurissa on valtahierarkia. LINKKI

 

BusinessFM Roni Malisen johdolla 8.2.2018:

Anniina Tarasova jätti kasvuyrityksen johtotehtävät ja siirtyi kirjailijaksi. Mitä tällainen suuri muutos on häneltä vaatinut? LINKKI