Osta kirja verkosta

 
 
 
Tarasovan teksti on soljuvaa, hyväntuulista ja ytimeltään naisia voimistavaa. Harvoin itänaapuria kuvataan jännäreissä näin lempeästi herkullisen ruuan, hyvien juomien ja sielukkaiden ihmissuhteiden vinkkelistä.
— Tuula Okkonen, Suomen Dekkariseuran Ruumiin kulttuuri -lehti 3/2020
Teos sekoittaa chick lit -kirjallisuuden ja dekkarin piirteitä omalaatuisella ja tuoreella tavalla. - - Kunnianhimon, pyrkyryyden ja työelämän raakuuden kuvauksena Venäläiset tilikirjani onnistuu.
— Marissa Mehr / Turun Sanomat 6.5.2018
Aika nopeasti lukija havaitsee, että kirjoittajalla on sujuva ote kieleen ja vetävä kerronta. Tarinassa on hyvä rytmi, tilanteet vaihtuvat kiinnostavasti ja ympäristö saadaan nautinnollisesti mukaan.
— Seppo Paajanen/ Länsi-Savo 14.3.2018

BLOGEISSA SANOTTUA, KUOLEMAN KULISSIT
(Otsikot linkkaantuvat blogeihin) 

Yökyöpeli hapankorppu lukee

“Jos et vielä ole tutustunut Anniina Tarasovan dekkareihin, tee se nyt. Ihan vain sen takia, että Tarasova kirjoittaa hyvin ja toiseksi: Pietari dekkarin tapahtumapaikkana on kiinnostava. Kolmanneksi: venäläinen työelämä se vasta kiinnostavaa onkin. -- Nyt alkaa näyttää siltä, että olen sittenkin löytänyt taas muutaman lempidekkaristin, joilta odotan mielelläni uutta.”

Kirjaluotsi

”Kuoleman kulissit on viihdyttävä ja otteessaan pitävä romaani, jonka runsasta ja rönsyilevää kerrontaa lukee mielellään. -- Kuoleman kulissit sopii loistavasti vaikka pukinkonttiin. Sen parissa voi venyttää joulua pitkälle tammikuuhun ja viettää joulua ja uutta vuotta venäläisittäin.”


Kirsin Book Club

“Minä suosittelen sekä Venäläisiä tilikirjoja että Kuoleman kulisseja kaikille business-maailmassa työskenteleville, kaikille ulkomailla asuneille, kaikille Pietarissa käyneille, kaikille Rei Shimuran ystäville ja kaikille sujuvan ja fiksun viihdekirjallisuuden ystäville!”


Kulttuuri kukoistaa

“Vetävää, reipasta viihdettä, jota lukee mielellään naureskellen samalla suurfirmojen käytännöille ja bisneskuvioille.”


Amman kirjablogi

“Kuoleman kulissit on runsas, paikoin rönsyileväkin teos ja uskon, että siitä löytyy monenlaiselle lukijalle kiinnostavia elementtejä. Yksi kiinnostuu venäläisyydestä, toinen taloussotkuista, kolmas Reijan yksityiselämästä. -- Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos.”

Kujerruksia

”Kuoleman kulissit oli kuin pienoista ähkyä aiheuttava pitopöytä, joka kuitenkin kutsuu santsaamaan. Päästyäni kirjan kanssa kunnolla alkuun, tuli sitä luettua melkomoisella tahdilla ja viihdyin hyvin.”

BLOGEISSA SANOTTUA, VENÄLÄISET TILIKIRJANI
(Otsikot linkkaantuvat blogeihin)
 

Juliaihminen

"Teos paljastui nautinnoksi! Venäläiset tilikirjani on nimittäin monella tapaa poikkeuksellinen kirja, en ole lukenut sellaista aiemmin. -- Mä olen vanha dekkari-lover, ja kirja ei ole siinä mielessä mikään tiukka dekkari, että siitä puuttuu esimerkiksi kuolleena löydetty nuori ja kaunis nainen tai ylipäänsä väkivallalla ei mässäillä. Se on mielestäni ihan freesiä näinä aikoina! Suositus!"
 

Uusi muusa

"Anniina Tarasovan Venäläiset tilikirjani oli aivan riemastuttavan viihdyttävää luettavaa!  -- Pietari tapahtumapaikkana tuo kirjaan mielenkiintoisia huomioita venäläisten tavoista, ja tykkäsin myös päähenkilöstä, jolla on touhuissaan tekemisen meininki ilman turhaa hyssyttelyä."
 

Luetut.net

“Anniina Tarasovan Venäläiset tilikirjani on kansainvälistä tasoa oleva viihderomaani, jolle löytyy varmasti laaja lukijakunta. Sujuvasti kirjoitettua esikoisromaania voi lämpimästi suositella niin chick litin ystäville kuin myös kevyitä dekkareita ahmiville. Mikäli olet kiinnostunut Venäjästä, lue tämä. Tai mikäli sinua kiinnostaa konsernimaailma, on tämä kirja sinulle.”

 

Kulttuuri kukoistaa

“Tarasova yhdistää chick-lit-kepeyden dekkariin ja tuo samalla esiin niin paljon liiketoimintaan liittyvää, ettei tälle genrelle taida olla nimeä. Päähenkilö on kaikkea muuta kuin kananen, vaikka käy kaljalla ja pelaa pokeria, eikä romantiikka ole lainkaan poissuljettua. -- Erinomainen tämän hetken bisnesviihdekirja. Näitä toivoisin lisää!”

 

Satuilualusta

“On todella epäreilua vonkua lisää, vaikka esikoinenkin on vasta juuri ilmestynyt. Haluaisin silti kovasti lukea myös Reijan tulevista seikkailuista. Onhan tässä hänelle vielä Venäjää ja Eurooppaa valloitettavaksi. Käväisi myös mielessä, että kirjalle saattaisi hyvinkin löytyä markkinoita myös venäjäksi ja/tai englanniksi käännettynä. Venäläiset tilikirjani on poikkeuksellisen moderni, urbaani ja kansainvälinen suomalainen teos, joten mikä ettei.”

 

Kirjaluotsi

“Anniina Tarasovan esikoisromaani Venäläiset tilikirjani ei lähtökohtaisesti kuulostanut minun kirjaltani. Blogiani lukevat ovat ehkä huomanneet, että chick lit ja dekkarit eivät ole lempigenrejäni. Konsernin sisäinen tarkastus aiheena ei myöskään saanut suoranaisesti hihkumaan innosta. Jokin tässä kirjassa kuitenkin veti puoleensa, ja kun ennakkokappale tipahti postiluukusta, päätin ottaa sen mukaan hiihtolomalukemiseksi. Hyvä niin, sillä sähäkän Reija Wrenin seikkailut Pietarissa oli mitä mainiointa lomalukemista, varsinkin junamatkalla ahmittavaksi.”

 

Anun ihmeelliset matkat

“--vaikka uteliaisuuteni Venäjälle sijoittuvasta chicklit-teoksesta oli suuri, sen business-ulottuvuus ei automaattisesti herättänyt lukuhalua. Ja kun soppaan sekoitetaan vielä kirjanpito ja tilintarkastus, voin todeta, että teeman suhteen teos ei sijoittunut mukavuusalueelleni. Kirja kuitenkin imaisi mukaansa jo nerokkaasta aloituslauseesta, ja olin avainhenkilö Reija Wrenin sekopäisestä sisäisestä maailmasta aivan myyty. -- Huumori on räiskyvää ja räävitöntä, ja ruokakuvaukset ylittävät hurmoksellisuudessaan jopa ryyppäyskuvaukset.”

 

Kirjamerestä ongittua

“Kirja on mielestäni viihde- ja jännitysromaanin sekoitus, jossa kerronta on nopeatempoista ja tapahtumat seuraavat toisiaan vauhdilla. Vauhdikkuuden ja elävyyden tuntua ehkä lisää kerronnan slangisanoilla höystetty puhekieli, mutta minusta tässä kirjassa kielivalinta toimii mainiosti eikä se lukiessa ärsyttänyt. -- Loppu kuitenkin palkitsi lukijansa ja loppuratkaisu oli minusta yllättävä, en osannut odottaa sellaista. -- Toivottavasti kirjailijan kirjoittaminen ei jää tähän esikoiseen.”