Tympiikö työ? Ränttäystä työelämän kulisseista podivinkkien kera

Mysteeriromaanieni sankaritar Reija Wren lähtee skrollailemaan LinkedIniä löyhällä kynnyksellä, mikäli kaikki työpaikalla tai omassa työssä ei miellytä. Lomien jälkeen vanha työ saattaa ketuttaa — siitäkin huolimatta, että koronatilanteen takia saa olla tyytyväinen, mikäli töitä ylipäätään on. Mutta eihän se työahdistus siitä tiedosta katoa. Kokosin työasioiden puntarointiin muutaman podin, joissa kolmessa ensimmäisessä lätkytän aiheesta.

Kyllä niitä jalkoja alkaa hapottaa melko pian, jos ei ole mukavaa tuolia alla.

Kyllä niitä jalkoja alkaa hapottaa melko pian, jos ei ole mukavaa tuolia alla.

Takakansi-podcast

Mikäli rehkiminen ja yleinen meno työpaikalla tuntuu absurdilta näytelmältä, kuuntele minun ja Markon keskustelutyöelämän ja Kuoleman kulisseista”. Horinoin vanhana työnarkomaanina niistä mystisistä palkinnoista, joita olen aina odottanut saavani, ja kerron, mitä kaikkea typerää sitä työnarkomanian vuoksi tekeekään.

Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta -podcast, YLE-Areena

Miksi palkan kysyminen tuntuu meistä yhtä henkilökohtaiselta kuin painon kysyminen? Millaisia asioita palkkaneuvotteluissa voi rahan ohella pyytää? Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén juttelee näistä ja monista muista palkkaan liittyvistä teemoista yhdessä toimitusjohtajasta kirjailijaksi heittäytyneen, sosiologi-ekonomi Anniina Tarasovan kanssa. On lähes varmaa, että jakson kuunneltuasi sinäkin olet tyytyväisempi omaan palkkaasi. Ensimmäisen kauden 1. jaksoon pääset täältä.

Motivaatiomies-podcast:

Miten urasta voi tehdä itselleen merkityksellisen? Ketkä kuvitellut tai todelliset hahmot vaikuttavat yhä edelleen uravalintoihisi? Tässä podcast-jaksossa puhutaan näistä asioista sekä uralla etenemisestä. Jaksoon pääset täältä.

Ja jos päädyt etsimään uutta työtä ja etenet työhaastatteluun, vinkit tiukkaan klassikkokysymykseen heikkouksista löydät tästä aTalentin podcast-jaksosta.

Reija ja minä toivotamme vähemmän ketuttavaa syksyä töiden parissa!